Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Meer informatie.

X

Vermogensbeheer

ASN Vermogensbeheer is bestemd voor particulieren, stichtingen, verenigingen en maatschappelijke instellingen die het beheer van hun beleggingsportefeuille willen uitbesteden. De dienstverlening is gericht op klanten met een vrij belegbaar vermogen vanaf 250.000 euro. ASN Vermogensbeheer belegt deze vermogens op basis van het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

Het klantenbestand van ASN Vermogensbeheer groeide in 2016 in bescheiden mate, terwijl het vermogen onder beheer met 3,1 procent toenam. Dat werd mede veroorzaakt door het turbulente beleggingsjaar, waardoor de waarde van de beleggingsportefeuilles per saldo enigszins daalde.

Zowel het obligatie- als het aandelengedeelte van de beheerportefeuilles presteerde minder dan de benchmark. De belangrijkste oorzaak bij aandelen was dat de aandelen die wij selecteren op basis van onze duurzaamheidscriteria, minder in koers zijn gestegen dan niet-duurzame aandelen. De waarde van de obligatieportefeuille werd negatief beïnvloed doordat de obligaties een relatief korte looptijd hadden vanwege de verwachting dat de rente (licht) zal stijgen.