Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Meer informatie.

X

Nieuwe financieringen ASN Groenprojectenfonds

Hieronder staan enkele voorbeelden van leningen die in 2016 nieuw waren in de portefeuille van het ASN Groenprojectenfonds.

Solar Park Purmerend B.V.

Het fonds financierde de bouw en exploitatie van een installatie met 24.000 zonnepanelen met een vermogen van 5.564 kWp (kilowattpiek). De panelen staan in veldopstelling op het terrein Purmerdijk in de buurt Baanstee-Noord te Purmerend. De financiering bedraagt 5,6 miljoen euro nominaal.

Stichting Wijdezorg

In Zoeterwoude financierde het fonds de herontwikkeling van een zorgterrein voor huisvesting en opvang van maximaal 54 zware-zorgpatienten en 28 seniorenwoningen. De financiering bedraagt 5,7 miljoen euro nominaal.

Stichting WonenCentraal

De Stichting WonenCentraal is een kleine woningcorporatie in Alphen aan den Rijn. Het ASN Groenprojectenfonds financierde de energiebesparende investeringen in 61 nieuwbouweengezinswoningen in project Klop. De financiering bedroeg 6,1 miljoen euro nominaal.

F&B Leeuwind B.V.

Het fonds financierde de bouw en exploitatie van een windpark in Oudebildtzijl (Ouwe-Syl) in de gemeente Het Bildt in Friesland, nabij de Waddenzee. Het windpark bestaat uit twee turbines van elk 0,9 megawatt. De financiering is gecombineerd met die van een windturbine in Leeuwarden van 0,81 megawatt. De windturbines realiseren jaarlijks 2.037 ton CO2-reductie. De financiering bedraagt ruim 3,5 miljoen euro.