Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Meer informatie.

X

Personalia

Directie ASN Bank

Ewoud Goudswaard

Ewoud Goudswaard is sinds 2001 algemeen directeur van ASN Bank. Hij begon zijn carrière bij de NMB Bank, later ING Bank, in het kredietrisicomanagement voor (grote) zakelijke relaties. Vanaf 1992 bekleedde hij directiefuncties in Haarlemmermeer, Amsterdam en Rotterdam; vanaf 1997 was hij voorzitter van de directie van het district Midden-Holland.

Ewoud Goudswaard heeft bij ASN Bank als aandachtsgebieden duurzaamheidsbeleid, beleggen, kredietverlening, controlling en compliance en personeelsbeleid. Hij is lid van de raad van commissarissen van Triple Jump B.V., de projectbeheerder van het ASN-Novib Microkredietfonds. Tevens is hij lid van de raad van advies van de Club van Rome Nederland en penningmeester van de Museumvereniging en de stichting Museumkaart.

Joyce van der Est

Sinds 2015 is Joyce van der Est directeur van ASN Bank, met als verantwoordelijkheidsgebied operationele zaken. Daaronder vallen de ASN Klantenservice, de klant- en rekeningadministratie, ontwikkeling en services. Hiermee schept zij de voorwaarden om klanten professioneel te bedienen. Zij heeft een jarenlange ervaring in het management van operationele en ICT-processen in de bancaire dienstverlening. Zij startte in 1988 bij Robeco. Na bijna tien jaar zette zij haar carrière voort bij Bank Labouchere, waar zij ook de klant- en IT-processen professionaliseerde.

Sinds 2003 geeft Joyce van der Est bij ASN Bank leiding aan de operationele zaken, vanaf 2011 als adjunct-directeur. Daarbij focust zij op de continue ontwikkeling, professionalisering en innovatie van de interne organisatie, met een hoogwaardige service en transparante producten als doel.

Leden raad van advies

Carolien Gehrels

Carolien Gehrels (1967) is European Director Global Cities Program bij Arcadis. Zij studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna kwam zij naar Amsterdam en werkte bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en Podium Bureau voor Educatieve Communicatie. Van 1997 tot 2006 was zij werkzaam bij Berenschot, waar zij in september 2000 benoemd werd tot managing director van Berenschot Citymarketing en communicatie. Zij stond aan de basis van de I-amsterdam-strategie en -campagne.

In april 2006 werd Carolien Gehrels wethouder voor de PvdA in Amsterdam. Zij was verantwoordelijk voor onder andere kunst en cultuur, economische zaken, bedrijven, deelnemingen, water, monumenten en lokale media. Sinds 2012 was zij ook loco-burgemeester. In juni 2014 stapte ze over naar advies- en ingenieursbureau Arcadis. Daarnaast is zij toezichthouder bij de TU Delft en Bouwinvest. Nog steeds is ze bezig met muziekonderwijs, nu vanuit het programma dat koningin Máxima heeft gelanceerd: Meer muziek in de klas.

Maarten van Huijstee

Maarten van Huijstee (1977) is altijd bezig om zijn passie voor kunst en cultuur te koppelen aan mensen en aan merken. Zijn marketingcarrière begon bij Unilever in Zuid-Afrika. Daarna ging hij aan de slag bij Heineken, waar hij strategische en creatieve concepten ontwikkelde. In 2005 startte hij ON, een bureau dat creatieve content ontwikkelde en uitzond over een eigen netwerk in high-end-horecagelegenheden. Dit evolueerde in 2008 tot Ottonico, een onafhankelijk reclamebureau dat in 2009 overgenomen werd door TAXI. Daar bleef Maarten van Huijstee aan als creatief directeur.

Maarten van Huijstee is daarnaast mede-eigenaar van The Playing Circle, een reeks inspirerende vergaderlocaties, en medeoprichter van Return to Sender, een fairtrademerk dat markten creëert voor bijzondere producten uit de armste regio’s ter wereld. Met Delight Agency, opgericht begin 2012, ontwikkelt hij ideeën, strategieën en campagnes – zoveel mogelijk – voor merken die iets goeds betekenen voor de wereld. Vanuit diezelfde overtuiging richtte hij Delight Yoga op, een yoga- en meditatieschool met verschillende studio’s in Amsterdam.

Marleen Janssen Groesbeek

Marleen Janssen Groesbeek (1963) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was twintig jaar financieel-economisch journalist, waarvan bijna zeventien jaar bij het Financieele Dagblad. Na haar journalistieke loopbaan werkte ze als beleidsadviseur Duurzaamheid bij Eumedion, de belangenbehartiger van de institutionele beleggers die actief zijn op de Nederlandse financiële markten. Daarna was ze voor DSM als sustainability manager verantwoordelijk voor onder andere stakeholderengagement en het integrale jaarverslag.

Sinds december 2014 is Marleen Janssen Groesbeek lector Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool in Brabant. Het motto van haar lectoraat is Change finance, finance change. In haar lectorale rede benadrukte zij dat we zelf in actie moeten komen als we een ander financieel systeem en een duurzaam geld- en bankwezen willen. Haar eerste boek Maatschappelijk Ondernemen verscheen in 2001. Sindsdien publiceert Marleen Janssen Groesbeek met regelmaat boeken over duurzaamheid, creativiteit en leiderschap. Ze is lid van het Groene Brein, het Sustainable Finance Lab (SFL) en het Sustainable Pension Investment Lab (SPIL), en is columnist bij het duurzame tijdschrift P+.

Marleen Janssen Groesbeek heeft verschillende nevenfuncties. Ze is bestuurslid bij CE Delft, een advies- en consultancybureau voor duurzaamheid. Ze is de penningsmeester van het bestuur van de theatergroep O.T. Rotterdam. Zij is voorzitter van het bestuur van Rank a Brand, een non-profit-rankingorganisatie, en voorzitter van het bestuur van Fossiel Vrij Nederland.

Jan van der Kolk

Jan van der Kolk (1953) heeft academische opleidingen in milieukunde en managementconsultancy. De afgelopen twintig jaar heeft hij verschillende functies vervuld bij KPMG. Zo was hij lid van de directieraad van KPMG Consulting en managing partner van KPMG Sustainability.

Thans is hij zelfstandig adviseur. Hij heeft vele projecten uitgevoerd bij grote ondernemingen op het gebied van duurzaamheidsstrategie en -verslagen, managementsystemen en duurzaam beleggen bij financiële instellingen. Bij verschillende overheden heeft hij tal van vernieuwende projecten uitgevoerd op het gebied van milieu en energie. Hij heeft verschillende nevenfuncties, zoals voorzitter van de jury van de Verantwoord Ketenbeheer Award van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), lid van de raad van advies van FORM International, lid van de raad van advies van Holland Quaestor, lid van het bestuur van de Stichting Mores en lid van de Adviescommissie Milieu en Ruimte Soest.

Willemijn Verloop

Willemijn Verloop (1970) begon haar carrière bij The European Action Council for Peace in the Balkans. Zij richtte in 1994 War Child op, waar ze tot 2010 leiding aan gaf. In 2012 richtte zij Social Enterprise NL op, het Nederlandse platform voor sociale ondernemers. In 2013 initieerde zij tevens Social Impact Ventures NL, een hands-on investment & venture assistance-organisatie voor sociale ondernemingen. Willemijn Verloop is tevens vicevoorzitter van de raad van toezicht van War Child en toezichthouder van de Stadsschouwburg Amsterdam en van Tony’s Chocolonely.