Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Meer informatie.

X

Geen verlies van biodiversiteit door onze financieringen en beleggingen

De lucht die je inademt, het water dat je drinkt, het voedsel dat je eet, de medicijnen die je inneemt, de natuur waar je ontspant. Zonder biodiversiteit bestaan ze niet, of veel minder. Biodiversiteit is een levensvoorwaarde voor mensen. Maar de biodiversiteit neemt momenteel snel af door onder meer klimaatverandering, land- en bosbouw en overexploitatie.

Wij willen in 2030 actief bijdragen aan versterking van de natuur in Nederland en daarbuiten. Dat hebben we vastgelegd in ons doel: we willen dat al onze beleggingen en financieringen in 2030 geen nettoverlies van biodiversiteit veroorzaken.

Hoe pakken we dat aan? We gaan de ecologische schade van onze financieringen en beleggingen compenseren door activiteiten die de biodiversiteit vergroten. Als je die tegen elkaar wegstreept, hebben we geen negatieve invloed meer op de biodiversiteit.

De eerste uitdaging is een methodiek te ontwikkelen om onze ecologische voetstap te meten. Daar betrekken we experts en andere banken bij. Want we willen we met de discussies hierover de financiële wereld in beweging zetten.