Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Meer informatie.

X

Betalen

Een betaalrekening vormt de basis voor een langdurige, intensieve relatie met klanten, zeker wanneer zij tevens bij ASN Bank sparen en/of beleggen. Onze focus de komende jaren ligt dan ook in het werven en behouden van deze actieve klanten en de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. We bieden onze klanten betaalrekeningen met lage kosten, rente over het positieve saldo en een relatief lage debetrente. Met de introductie van de ASN Juniorrekening hebben we een volledig aanbod van betaalrekeningen voor particulieren. Daarnaast bieden we zzp’ers een op hen afgestemde betaalrekening.

De kosten voor de ASN Bankrekening en de rekening ASN Betalen Zelfstandigen stegen in 2016 niet en blijven ook in 2017 gelijk. De ASN Juniorrekening en ASN Jongerenrekening zijn gratis.

Nieuw: ASN Juniorrekening

Op 17 mei introduceerden we de gratis ASN Juniorrekening voor kinderen tussen zes en twaalf jaar. Met deze rekening maken kinderen op een kindvriendelijke, veilige manier kennis met dagelijkse bankzaken. Zij kunnen met hun eigen pinpas aankopen doen en geld opnemen, maar met beperkingen. Via de app ASN Mobiel Bankieren zien ze hoeveel geld er op de rekening staat. De ouders beheren de rekening via online of mobiel bankieren. Eind 2016 waren er al ruim 4.600 ASN Juniorrekeningen geopend.

Campagnes

We voerden diverse succesvolle campagnes voor onze betaalrekeningen. In mei en juni voerden we een campagne onder het motto: ‘Een duurzame betaalrekening met rente over uw saldo vindt u bij de bank met de beste score in de Eerlijke Bankwijzer’. Met deze campagne brachten we ook onze spaarrekeningen onder de aandacht.

In de aanloop naar het nieuwe schooljaar voerden we actie met de ASN Juniorrekening en de ASN Jongerenrekening. Bij opening van een van deze betaalrekeningen en activatie van de bankpas ontving het kind of de jongere 15 euro op zijn rekening.

Vanaf 28 november boden we de ASN Bankrekening en ASN Creditcard een halfjaar gratis aan. Ook zetten we de zakgeldactie voor de ASN Juniorrekening en ASN Jongerenrekening voort. We versterkten deze actie met de eerste campagne in de nieuwe ASN Bank-stijl: ‘Zo maakt geld gelukkig’. Met de nieuwe stijl richten we ons op een bredere doelgroep. De stijl is toegankelijker, optimistisch en maakt duidelijk dat een beetje goed ook goed is; iedereen maakt op zijn eigen manier duurzame keuzes. Dit droegen we vanaf 28 november uit via stationsposters, advertenties, radio, online video, displaybanners en Facebook.

ASN Creditcard

De ASN Creditcard is een Visa Card die wordt geadministreerd door creditcardspecialist ICS. Eind 2016 waren er ruim 37 duizend creditcards uitgegeven.