Wij maken gebruik van cookies om de website gebruiksvriendelijker te maken. Meer informatie.

X

Maatschappelijke impact

Wij vullen onze maatschappelijke rol actief in. Samen met anderen willen we belangrijke maatschappelijke kwesties aan de orde stellen en aanpakken. Dat kunnen wij alleen doen dankzij de betrokkenheid en participatie van particulieren en organisaties.

We stimuleren duurzame vooruitgang door initiatieven te nemen tot en deel te nemen aan platforms in het kader van onze duurzaamheidspijlers mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. We nemen ook deel aan debatten over andere onderwerpen die onze missie raken, bijvoorbeeld tijdens de evenementen die we organiseren. Ons uitgangspunt daarbij is dat we onze gesprekspartners handelingsperspectief willen bieden.

Daarnaast dragen we actief bij aan duurzame initiatieven, projecten en organisaties. We doneren geld aan onze maatschappelijke partners. Ook stimuleren we duurzame initiatieven via ons internetplatform Voor de Wereld van Morgen, via sponsoring en door de donaties van de ASN Foundation.

Sponsoring

ASN Bank sponsort bijzondere projecten – klein en groot – die passen bij onze missie en die wij willen stimuleren. Daarmee beogen we zowel onze naamsbekendheid te vergroten als duurzaamheid bij een breder, en zo mogelijk jong publiek onder de aandacht te brengen. We sponsorden onder meer de volgende activiteiten.

Human Rights Weekend

Van 29 tot 31 januari organiseerde Human Rights Watch de vierde editie van het Human Rights Weekend. Doel is het publiek te betrekken bij mensenrechten met films, debatten en masterclasses over mensenrechten. In totaal waren er ruim vijftienhonderd bezoekers. ASN Bank nodigde haar klanten uit voor een speciale voorstelling van de film Life is Sacred op 30 januari. Tweehonderd klanten waren aanwezig bij de film, die werd gevolgd door een gesprek met de regisseur.

True Fashion Show

De True Fashion Show op 12 mei toonde de zomercollecties van duurzame kledingmerken People Tree, Studio Jux, Wunderwerk en L’Herbe Rouge. Na de modeshow volgde een talkshow over wat er komt kijken bij het runnen van een eerlijk modelabel.

Into the Great Wide Open

In het eerste weekend van september vond op Vlieland het bijzondere muziekfestival Into the Great Wide Open plaats. ASN Bank sponsorde het festival en zette een eigen programma neer. Zo sprak Marc van Rijsselberghe over het telen van voedsel op zilte grond. Lynn Zebeda, oprichtster van Dr. Monk, vertelde over de kracht van sociaal ondernemers. Dit onderdeel werd door ongeveer 250 festivalgangers bezocht. De reacties waren heel positief.

ASN Foundation

Via de ASN Foundation verstrekt ASN Bank financiële bijdragen aan projecten en organisaties die bijdragen aan onze missie. Wij steunen projecten over de gehele wereld. De organisatie die de gift aanvraagt, moet in Nederland zijn gevestigd.

ASN Bank schonk in 2016 300.000 euro aan de ASN Foundation; deze ondersteunde hiermee 73 projecten voor een totaalbedrag van 302.250 euro. De donaties liepen uiteen van 500 tot 25.000 euro. Grote giften gingen onder meer naar Stichting Bibliotheek Utrecht voor het sociaal-maatschappelijke project Bibliotheek Neude, ActionAid Nederland voor een project tegen vrouwenbesnijdenis, en Vogelbescherming Nederland voor een trekvogelproject in Mauritanië.

Overzicht schenking en sponsoring

Organisatie

Bedragen in euro’s

Toelichting

Tien themapartners

1.500.000

Namens klanten met een rekening ASN Ideaalsparen

Tien themapartners

126.790

Donatie van de Interchangevergoeding die ASN Bank ontvangt van creditcardorganisatie ICS voor betalingen met de ASN Creditcard

Cordaid Kinderstem, Cordaid Memisa en Nationaal Fonds Kinderhulp

391.578

Namens klanten met een rekening ASN Jeugdsparen

ASN Foundation

300.000

Financiële bijdragen in 2016: 73 projecten

GreenTech

51.100

Partnership tv-programma GreenTech en prijzengeld voor winnaars

ASN Bank Wereldprijs

43.998

Verdeeld over vijf winnaars

Trees for all

30.375

Nationaal bossenfonds; aanplant van bos

Into the great wide Open

30.250

Muziekfestival Into the great wide open

Human Rights Watch

20.000

Human Rights Weekend

Plastic Whale

15.125

Stichting Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren

Movies that Matter

15.098

Jaarlijks filmfestival over mensenrechten

Diverse donaties

204.557

39 begunstigden

   

Totaal

2.728.871